Header afbeelding

Waarom een buizenpost systeem?

Een buizenpostbuispost of luchtpost systeem van Lamson is een efficiënte en gebruikersvriendelijke manier om de logistiek binnen uw organisatie te verbeteren. Het buizenpostsysteem verzend zeer snel goederen van de ene locatie naar andere locatie(s). Het systeem kan ingezet worden als logistieke oplossing binnen een pand, maar ook tussen verschillende panden op hetzelfde terrein. Met name daar waarbij veel transporten over een relatief langere weg nodig zijn of naar verschillende locaties is een buizenpostsysteem van grote toegevoegde waarde.

Hoe werkt een buizenpostsysteem?

Een buispostsysteem vervoert goederen op basis van luchtdruk. Een buizenpostsysteem is een intern transport systeem waarbij kokers of patronen in een buizenstelsel goederen transporteren. De goederen worden in een patroon (of koker) gestopt en de patroon wordt in een buizenpoststation gestopt. De patroon wordt op basis van luchtdruk vervoert. Hierdoor wordt een zeer efficiënte goederenstroom gecreëerd waarbij veilig en snel transport mogelijk is. Door de geringe weerstand verbruikt een buizenpost installatie relatief weinig energie. Doordat een buizenpostsysteem op basis van luchtdruk werkt, wordt het systeem ook wel luchtpost genoemd.

Benieuwd naar de systemen die wij aanbieden?

Download de brochure

Meer weten?


  Sectoren

  Gezondheidszorg

  Binnen de gezondheidszorg is het belangrijk dat transport veilig en snel gebeurd, met name als het gaat om mogelijk levensbedreigende situaties. Denk hierbij aan het snel en veilig versturen van bloedmonsters door middel van patronen of kokers naar het laboratorium. Daarbij moet het transport veilig gebeuren zodat de onderzoeksresultaten van het bloed niet door het transport beïnvloed worden. Een buizenpostsysteem is hiervoor de oplossing.

  Voor het welbevinden en de genezing van patiënten is niet slechts de beste medische behandeling, maar ook een moderne infrastructuur van groot belang. Van personeel in ziekenhuizen wordt vandaag de dag hoge prestaties verwacht. In deze zwaar belaste sector is het optimaliseren van de logistiek een absolute noodzaak. Deze komen eerder binnen bereik als het personeel wordt ondersteund door interne logistieke systemen.

  Een buizenpostsysteem zorgt voor de mogelijkheid om kleine goederen zoals bloedmonsters en medicatie op een snelle en betrouwbare manier te verzenden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een buizenstelsel waaraan op verschillende plaatsen gecombineerde zend- en ontvangstations verbonden zijn. Bij verzending van een patroon wordt gebruikgemaakt van luchtverplaatsing (boven- of onderdruk).

  Lamson beschikt over jarenlange expertise op het gebied van buizenpostsystemen. Hierbij maken wij gebruik van de nieuwste buizenposttechnologie. U kunt rekenen op hoge kwaliteit en optimale betrouwbaarheid. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

  Retail

  Binnen de Retail sector is veiligheid van groot belang, voor zowel uw klanten als uw personeel. Het hebben van cashgeld aan de kassa brengt risico’s met zich mee. Een buissysteem verkleint dit risico aanzienlijk doordat het zorgt voor een veilig geldtransport van de kassa naar de kluis en daarmee de hoeveelheid cashgeld in de kassa wordt beperkt.

  Een buizenpostsysteem dat bedoelt is of alleen wordt gebuikt om op een veilige wijze cash geld te vervoeren van de check-out naar de back-office wordt ook wel een kassa afroomsysteem genoemd.

  Overheid

  Lamson ontwikkelt voor specifieke toepassingen buizenpostsystemen welke ontwikkeld zijn voor een specifieke oplossing, zoals de DocuDistri. De DocuDistri helpt gemeenten om eenvoudig paspoortenrijbewijzen en ID-kaarten vanuit een beveiligde ruimte naar de uitgifte balie te sturen. Omdat het buizensysteem gebruik maakt van een zelf openend en sluitend patroon is dit systeem klantvriendelijk, snel en veilig en verlaagt het de werkdruk van uw baliepersoneel. Het is dus veel meer dan alleen een transportsysteem!

  Industrie

  In de industrie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van buizenpostsystemen met name bij het afhandelen van productiemonsters en logistieke documenten. Snel en veilig transport van proefmonsters naar het lab of bijvoorbeeld overdracht van transportpapieren tussen een vrachtwagenchauffeur en de afdeling expeditie: dit alles en nog veel meer kan gerealiseerd worden met een buispost oplossing.


  Afhankelijk van uw wensen kan een buizenpost systeem zeer eenvoudig tot zeer complex worden uitgevoerd. Het kan variëren van 2 stations die aan elkaar gekoppeld zijn, bijvoorbeeld binnen een winkel, tot een uitgebreid, geautomatiseerd systeem met veel stations binnen bijvoorbeeld een ziekenhuis, of een systeem verdeeld over meerdere locaties op een groot industrie terrein.

  Buizenpost Systemen

  MC 2 – Basis buizenpost systeem

  Het MC2 basis buizenpost systeem is een basis buizenpost systeem waarmee 2 afdelingen logistiek met elkaar verbonden worden. MC2 stations zijn leverbaar als kaststation, baliestation, bandstation en schuifmof station. Wanneer u dit wenst kan het door u gekozen station geïntegreerd worden in uw situatie. Zo kan bijvoorbeeld een schuifmof station ondergebracht worden in een speciaal ontworpen koof waardoor er een fraai en compact geheel ontstaat dat vrij in de ruimte ondergebracht kan worden.

  Het Lamson MC2 systeem:

  • Is halfautomatisch wat betekend dat de patronen, wanneer het systeem vrij is, handmatig in het systeem gezet worden;
  • Maakt gebruik van stations waarbij de patronen geruisloos worden ontvangen of verstuurd;
  • Heeft mogelijkheden om stations van aankomst signalering te voorzien;
  • Kan met een intelligente motorsturing worden uitgerust zodat de transportsnelheid zeer nauwkeurig instelbaar is.

  MC 999

  Het MC999 geavanceerd buizenpost systeem is processor gestuurd en kent qua systeemconfiguratie geen beperkingen. Ook de uitbreidingscapaciteit is enorm: tot 999 adressen kunnen worden benoemd en aangestuurd, zonder dat de besturing aangepast hoeft te worden. Dit model buizenpost systeem is berekend op zeer frequent gebruik. Het is een bewezen concept dat zich over meerdere jaren in talloze situaties heeft bewezen. MC999 stations zijn volautomatisch. Dit houdt in dat aangeboden patronen worden geaccepteerd en verzonden, ook als het systeem bezet is. Binnen 1 MC999 systeem kunnen zowel eindstations, doorloopstations, wisselstations als bandstations worden toegepast. Afhankelijk van uw bedrijfssituatie kan bepaald worden welke logistieke oplossing het beste bij u past.

  Het Lamson MC999 systeem:

  • Is geheel zelf controlerend en, waar mogelijk, zelf storing oplossend;
  • Maakt het mogelijk om aan bepaalde stations prioriteit toe te kennen;
  • Is voorzien van een besturingscentrale met display en zendingen teller;
  • Kan tot 999 adressen aansturen;
  • Biedt de mogelijkheid tot het aansluiten van meerdere aankomstsignalen per station;
  • Maakt gebruik van stations waar patronen geruisloos worden ontvangen;
  • Kan met een intelligente motorsturing worden uitgerust zodat de transportsnelheid zeer nauwkeurig instelbaar is.

  MC 2000

  Het MC2000 State of the art buizenpost syteem is hét systeem van vandaag. Door de computersturing is het systeem onderdeel van het geautomatiseerde logistieke proces. Service op afstand, visualisering van het systeem op een scherm en het genereren van statistische gegevens: allemaal mogelijkheden die standaard bij het MC2000 systeem zijn inbegrepen. Het MC2000 buizenpost systeem kan door gebruik te maken van transponder techniek track-en-trace functionaliteit bieden. Het ingeven van een adres is daarmee niet altijd meer een vereiste. Zendingen kunnen automatisch geaccepteerd en uitgevoerd worden. Bovendien is het MC2000 systeem uit te breiden met een Robotstation. Dit Robotstation is in staat om zelf patronen te openen, te legen en retour te sturen naar de afzender. Met name in laboratoria kan hiermee verregaande automatisering worden verwezenlijkt, in het bijzonder wanneer dit Robotstation aangesloten wordt op een automatische analyse straat.

  Het Lamson MC2000 systeem:

  • Is een computergestuurd buizenpostsysteem waarbij elke transportbeweging in een database wordt opgeslagen;
  • Kan rapportage leveren van transportbewegingen in elke door u gewenste vorm;
  • Stelt gegevens remote beschikbaar, bijvoorbeeld via het internet;
  • Maakt serviceverlening op afstand mogelijk;
  • Is zeer flexibel in gebruik omdat het afschakelen, verplaatsen of doorschakelen van een adres eenvoudig te realiseren is;
  • Geeft alle voor u relevante informatie weer op een overzichtelijk display;
  • Kan met een intelligente motorsturing worden uitgerust zodat de transportsnelheid zeer nauwkeurig instelbaar is;
  • Is eenvoudig uit te breiden met transponder technologie waardoor ongekende toepassingen te realiseren zijn;
  • Uit te breiden met een robotstation om automatisch patronen te openen, legen en te retourneren.

  Cases

  Docudistri Gemeente Utrecht

  Bekijk deze case

  Buizenpost voor Betonmortel Centrale Huissen

  Bekijk deze case

  "Lamson Air heeft een eigen afdeling die software ontwikkelt. Onze kracht is dat wij naast de standaard producten, ook op korte termijn maatoplossingen kunnen bieden aan onze klanten, waaronder koppelingen met third party software"

    —   Rob van den Berg, Salesmanager @ Lamson Group

  Bel +31 (0)30-20 80 885 of laat ons contact opnemen met u.

  Bel mij terug

  Vertel over uw uitdagingen en verstuur ons een e-mail.

  Mail ons
  Copyright (c) 2023 Lamson Group BV
  Realisatie: Branding New